Glavno Stranke

Borenović podnio krivičnu prijavu protiv Dodika za „neovlašćno prisluškivanje“

OČEKUJE DA TUŽILAŠTVO BiH BRZO PODNESE OPTUŽNICU SUDU BiH

BRANISLAV Borenović, predsjednik PDP-a, uputio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a, zbog krivičnog djela `neovlašćno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje`.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci, Borenović je rekao da očekuje brzo djelovanje Tužilaštva i podizanje optužnice prema Sudu BiH, obzirom da je Dodik javno priznao da je izvršio i da u kontinuitetu vrši navedeno krivično djelo.

Očekujemo da ovo bude ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bilo – kraj karijere političara koji se ponašaju protivzakonito i protivustavno“, kazao je Borenović.

On je istakao da je u pitanju ozbiljno krivično djelo za koje je previđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina po Krivičnom zakonu BiH.

U obrazloženju krivične prijave navodi se da je Dodik juče u na sjednici Narodne skupštine RS u javnom obraćanju poslanicima rekao da učestvuje u prisluškivanju članova opozicionih političkih stranaka u RS.

„Prema njegovim riječima, snimke razgovora opozicionih stranaka dobija od ministra unutrašnjih poslova u Vladi RS Dragana Lukača“, navodi se u prijavi.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar