Главно РС и матица

Брнабић: Излазимо из другог пика – на јесен очекујемо јачи удар коронавируса

СИТУАЦИЈУ ЋЕ ПРОЦИЈЕНИТИ ТИМ СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА И МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА
  • Ана БРНАБИЋ у Нишу, након отварања лабораторије „Ватрено око“, истакла да држава прави план за јесен и да ће бити формиран тим стручњака који ће обићи све лабораторије за тестирање на корона вирус како би се утврдило шта још треба набавити од агенаса, тестова и лабораторијског материјала

ПРЕДСЈЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је сада преломни тренутак за излазак Србије из другог пика епидемије и да треба задржати садашњи ниво дисциплине у поштовању мјера како би били спремни за други талас на јесен, када се очекује јачи удар коронавируса.

Брнабић је у изјави новинарима у Нишу, након отварања лабораторије „Ватрено око“, истакла да држава прави план за јесен и да ће бити формиран тим стручњака који ће обићи све лабораторије за тестирање на корона вирус како би се утврдило шта још треба набавити од агенаса, тестова и лабораторијског материјала, наведено је на сајту Владе Србије.

„Тим Српског лекарског друштва и Медицинског факултета обићи ће микробиолошке лабораторије и проценити где још може да се ради тестирање на коронавирус, а додатно ће се помоћи лабораторији у Косовској Митровици“, рекла је она.

Премијерка је подсјетила на то да је Ниш у другом пику коронавируса много боље прошао него у првом, што, како је оцијенила, говори о томе да су грађани били дисциплинованији и да ће јесен бити спремније дочекана.

Она је истакла да је у другом пику ситуација била много комплекснија у Врању и околини, али да је и тамо сада мирније, те да тај град више није у првих 15 по броју заражених.

Брнабић је захвалила грађанима на дисциплини и придржавању мјера и поручила им да наставе да се тако понашају.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар