Главно Федерација/БиХ

Човић: Охрабрен сам преговорима са СДА, надам се да идемо ка формирању Савјета министара

ОЧЕКУЈЕ И ДА СУТРАШЊИ РАЗГОВОРИ ХДЗ БиХ И СНСД БУДУ УСПЈЕШНИ
  • Денис ЗВИЗДИЋ: За зимски смјештај миграната добили смо двије касарне – у Сарајевском и Тузланском кантону. Лично сам за равноправну расподјелу миграната на цијелој територији БиХ

ДРАГАН Човић, предсједавајући Дома народа БиХ, казао је да је атмосфера била више него добра на сједници заједничког Колегијума оба дома Парламентарне скупштине.

Тврди да све иде добро ка формирању Савјета министара и да је охрабрен оним што се данас дешавало.

Човић је рекао да је охрабрен и што су завршене све тачке дневног реда.

Мој оптимизам је у духу разговора који водимо све вријеме и што смо на трагу договора“, рекао је Човић.

Сутра су разговори између СНСД-а и ХДЗ-а и ако то буде завршено онако како се надам, услиједиће разговори три странке“, додао је Човић.

На питање како коментарише иницијативу СДС и ПДП о формирању парламентарних комисија и шта ово значи за посебну сједницу, Човић је рекао да нема коментар и да су све иницијативе легитимне.

Ако ми урадимо свој посао, вјерујем да неће бити потребе за таквим иницијативама“, каже Човић.

Човић је још додао да је и допис Тужилаштва био на дневном реду и да ће закључак бити у саопштењу.

Денис Звиздића, предсједавајући Представничког дома БиХ, рекао је да сваки састанак буди оптимизам, а што се тиче иницијативе за посебну сједницу, свака иницијатива је добра.

Он је прокоментарисао и иницијативу коју су најавили СДС и ПДП о формирању парламентарних комисија.

Свака иницијатива која доводи до деблокаде Представничког дома Парламента је добродошла, иницијативу СДС и ПДП СДА ће подржати када прође све процедуре“ рекао је Звиздић.

Два објеката за смјештај миграната

Звиздић је новинарима рекао да су обављени разговори са Владом Федерације БиХ за смјештај миграната, иако он сматра да треба извршити потпуно равноправну територијалну расподјелу миграната на територији читаве БиХ.

Долази зима и та ствар нас присиљава да прихватимо нешто са чиме се ја особно не слажем. Разговарали смо са Владом ФБиХ, добили смо два објекта, један на подручју Тузланског кантона и један на подручју Кантона Сарајево. Ријеч је о касарни у Блажују и о једној касарни на територији Тузланског кантона. Очекујемо да будемо уведени у посјед од стране оних који су нам додијелили те касарне. Чим уђемо у посјед, ми ћемо опремити те објекте и они ће бити са хуманитарног и сваког другог аспекта припремљени да се у њима може боравити у току зимског периода“, рекао је Звиздић.

Он сматра да фокус и даље мора остати на источној граници БиХ, како би се контролисао илегални прилив миграната.

Ми ћемо поново послати један интегрирани документ Предсједништву БиХ и очекујемо да ће наићи на подршку Предсједништва БиХ, што би нам значајно помогло у потпуној контроли илегалних миграција“, рекао је Звиздић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар