Главно Федерација/БиХ

Црнадак: Изјава амбасадора Мирзе Хајрића усмјерена против суживота у БиХ

АМБАСАДОР БиХ У АУСТРАЛИЈИ МАСАКР НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ ПОВЕЗАО СА „ЗЛОЧИНОМ У СРЕБРЕНИЦИ“

ТЕРОРИСТИЧКИ напад на двије џамије на Новом Зеланду представља „монструозан злочин који је проведен над људима који су се у миру молили богу. Бруталност и подмуклост овог терористичког напада треба да нас подсјећају да борба против свих видова тероризма никада не смије престати“, саопштио је министар спољних послова БиХ, Игор Црнадак.

Црнадак се осврнуо на изјаве амбасадора Мирзе Хајрића у Аустралији и Новом Зеланду, рекавши да су његове ријечи усмјерене против „суживота у БиХ“.

„Изјава амбасадора Мирзе Хајрића којом терористички напад на Новом Зеланду повезује са злочином у Сребреници и са БиХ је дегутантна и усмјерена против суживота у БиХ, што се види и из антисрпске хистерије коју је изјава произвела у дијелу сарајевских медија. Опасно је и веома неодговорно луђачки чин једне поремећене и болесне особе доводити у везу са једним народом на начин како је то урадио амбасадор Хајрић“.

Црнадак је на крају позвао „све људе у БиХ, и у Републици Српској и у Федерацији БиХ, да осуде овај терористички напад и да искрено и у миру саосјећају са породицама настрадалих“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар