Главно Предсједник РС

Цвијановић донијела пет уредби са законском снагом

ПРЕТХОДНО ПРИБАВИЛА МИШЉЕЊЕ ПРЕДСЈЕДНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС НЕДЕЉКА ЧУБРИЛОВИЋА

НА приједлог Владе Републике Српске, а након прибављеног мишљења предсједника Народне скупштине Републике Српске, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић донијела је пет уредби.

1. Уредбу са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести Ковид-19 изазване вирусом САРС-КОВ-2

2. Уредбу са законском снагом о ослобађању плаћања накнада за приређивање игара на срећу

3. Уредбу са законском снагом о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању

4. Уредбу са законском снагом о измјени и допунама Закона о средњем образовању и васпитању

5. Уредбу са законском снагом о роковима и поступању у управним поступцима и другим поступцима одређеним посебним материјалним прописима за вријеме ванредног стања за територију Републике Српске

Наведене уредбе ступају на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске, преноси РТРС.

Доношењу наведених уредби, у Палати Републике претходио је састанак на којем су образложење дали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и ресорни министри – финасија Зора Видовић, за просторно уређење, грађавинарство и екологију Сребренка Голић, управе и локалне самоуправе Лејла Решић и просвјете и културе Наталија Тривић.

Састанку су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник скупштинског Одбора за уставна питања Недељко Чубриловић и предсједник Законодавног одбора у Народној скупштини Републике Српске Душица Шолаја, саопштено је из Кабинета предсједнице РС.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар