Главно Предсједник РС

Цвијановић и Купер о ситуацији у Српској и БиХ и важним регионалним питањима

САГЛАСИЛЕ СЕ ДА ЈЕ ПОТРЕБНО РАЗВИЈАТИ ДОБРЕО ОДНОСЕ ИЗМЕЂУ ИНСТИТУЦИЈА РС И САД

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић и замјеник помоћника државног секретара за одбрану, задуженим за Русију, Украјину, Евроазију и западни Балкан Лора Купер констатовале су данас на састанку у Вашингтону да је потребно развијати добре односе између институција Републике Српске и САД.

Цвијановићева и Куперова констатовале су да је потребно проводити заједничке активности у циљу јачања капацитета за борбу против тероризма, спречавања илегалних миграција и одлазака држављана БиХ на страна ратишта, као и постизања већег нивоа безбједности у Српској и БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Предсједник Републике Српске истакла је да цијени досадашњу сарадњу са САД у области безбједности, те изразила увјерење да ће она бити настављена и у наредном периоду.

Цвијановићева је поновила да је Република Српска у потпуности посвећена очувању мира и стабилности, те нагласила да суочавање са заједничким безбједносним изазовима захтијева интензивну сарадњу надлежних агенција на свим нивоима власти у БиХ, као и њихову координацију са регионалним и међународним партнерима.

У саопштењу се наводи да је на састанку разговарано о актуелној политичкој и безбједносној ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о важним регионалним питањима.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар