Главно Предсједник РС

Цвијановић на самиту у Букурешту са Шаусбергером и Марини

РАЗГОВАРАЛА И СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ КОМИТЕТА РЕГИЈА ЕУ КАРЛ-ХАЈНЦОМ ЛАМБЕРЦОМ

У ВРИЈЕМЕ Самита у Букурешту, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић се у одвојеним сусретима састала са специјалним савјетником Европске комисије за Западни Балкан Францом Шаусбергером и предсједницом италијанске регије Умбрија Катјушом Марини.

Цвијановићева је истакла на састанку са Шаусбергером да је Српска посвећена европском путу и нагласила да је неопходно да се у што краћем року формира нови сазив Савјета министара, како би се створили адекватни услови за ефикасну комуникацију између ентитета и нивоа заједничких институција, те за интензивирање процеса европских интеграција, у складу са усаглашеним системом координације.

На састанку са предсједницом регије Умбрија, разговарано је о успостављању привредне сарадње између Републике Српске и Умбрије, као и о размјени искустава у вези приступа ЕУ фондовима.

Након састанака, предсједница Цвијановић дала је интервју за Румунску националну телевизију.

Предсједница Цвијановић је јуче у Букурешту разговарала са предсједником Комитета регија Европске уније Карл-Хајнцом Ламберцом о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те о могућим програмима и активностима Комитета регија ЕУ у контексту придруживања БиХ Европској унији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар