Главно Предсједник РС

Цвијановић: Не изненађује нас овакво понашање странаца у БиХ – навикли смо

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАДОВОЉНА ДОСАДАШЊИМ РАДОМ ВИШКОВИЋЕВЕ ВЛАДЕ
  • „Свијет би требало да има избалансиран приступ БиХ. Међутим, у БиХ тога никада није било и многе ствари је бошњачка политичка сцена договорила са одређеним странцима, што је контрапродуктивно и све нас вуче назад

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Бањалуци да је задовољна радом Владе Српске јер је финансијска ситуација добра, редовно се измирују буџетске обавезе и реализују предвиђени пројекти.

„Знам да свака влада има одговорност за многе процесе у друштву, што није једноставно. Влада се бави буџетским корисницима, обезбјеђује социјална давања, реализује инфраструктурне пројекте, ради на развоју Републике, улаже у младе, односно оне који показују резултате, а за све то је одговорност, заиста, велика“, рекла је новинарима Цвијановићева.

Она каже да реализација одређених пројеката касни јер за њих треба сагласност са нивоа БиХ, гдје још није фомирана власт.

„Слушам причу о томе да би требало конституисати парламент БиХ како би били ратификовани неки споразуми који су у процедури три године. Ко је био власт у посљедње три године на нивоу БиХ и да ли је то могло бити ријешено? Нажалост, много је неких елемената који оптерећују“, додала је Цвијановићева.

На питање да ли ће услиједити додатна реконструкција Владе Српске, након што је министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач понудила оставку, Цвијановићева је рекла да се за ову оставку знало и раније, а да додатне промјене зависе од процјене политичких партија да ли њихови министри остварују предвиђене резултате.

Српска навикла на нереаговање странаца и понашање СДА

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да се усвајањем Програмске декларације СДА додатно урушава повјерење у БиХ и да је Српска навикла да међународни представници не реагују на овакво понашање СДА и бошњачког корпуса.

„Навикли смо на овакво понашање странаца у БиХ. Када је СНСД доносио бенигне резолуције и декларације које су имале упозоравајући карактер сви су реаговали“, рекла је новинарима Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Она је истакла да је иста ситуација и на самопроглашеном Косову гдје међународни фактор не реагује када се уводе таксе и ради против Срба.

„То је матрица коју видимо и у БиХ, што је лицемјерно. Ако се неко бави овим просторима и дао је себи за право да буде инволвиран у све процесе, што је погрешно, онда би требало да има балансиран приступ. Међутим, у БиХ то никада није било и многе ствари бошњачка политичка сцена договорила је са одређеним странцима, што је контрапродуктивно и све нас вуче назад“, рекла је Цвијановићева.

Она каже да је довољно напоменути да нису спроведени изборни резултати и испоштована воља грађана.

Према њеном мишљењу, тешко је градити партнерство са људима који игноришу реалност и потребе других народа.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар