Glavno Predsjednik RS

Cvijanović: Ne iznenađuje nas ovakvo ponašanje stranaca u BiH – navikli smo

PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE ZADOVOLJNA DOSADAŠNJIM RADOM VIŠKOVIĆEVE VLADE
  • „Svijet bi trebalo da ima izbalansiran pristup BiH. Međutim, u BiH toga nikada nije bilo i mnoge stvari je bošnjačka politička scena dogovorila sa određenim strancima, što je kontraproduktivno i sve nas vuče nazad

PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da je zadovoljna radom Vlade Srpske jer je finansijska situacija dobra, redovno se izmiruju budžetske obaveze i realizuju predviđeni projekti.

„Znam da svaka vlada ima odgovornost za mnoge procese u društvu, što nije jednostavno. Vlada se bavi budžetskim korisnicima, obezbjeđuje socijalna davanja, realizuje infrastrukturne projekte, radi na razvoju Republike, ulaže u mlade, odnosno one koji pokazuju rezultate, a za sve to je odgovornost, zaista, velika“, rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona kaže da realizacija određenih projekata kasni jer za njih treba saglasnost sa nivoa BiH, gdje još nije fomirana vlast.

„Slušam priču o tome da bi trebalo konstituisati parlament BiH kako bi bili ratifikovani neki sporazumi koji su u proceduri tri godine. Ko je bio vlast u posljednje tri godine na nivou BiH i da li je to moglo biti riješeno? Nažalost, mnogo je nekih elemenata koji opterećuju“, dodala je Cvijanovićeva.

Na pitanje da li će uslijediti dodatna rekonstrukcija Vlade Srpske, nakon što je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač ponudila ostavku, Cvijanovićeva je rekla da se za ovu ostavku znalo i ranije, a da dodatne promjene zavise od procjene političkih partija da li njihovi ministri ostvaruju predviđene rezultate.

Srpska navikla na nereagovanje stranaca i ponašanje SDA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da se usvajanjem Programske deklaracije SDA dodatno urušava povjerenje u BiH i da je Srpska navikla da međunarodni predstavnici ne reaguju na ovakvo ponašanje SDA i bošnjačkog korpusa.

„Navikli smo na ovakvo ponašanje stranaca u BiH. Kada je SNSD donosio benigne rezolucije i deklaracije koje su imale upozoravajući karakter svi su reagovali“, rekla je novinarima Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Ona je istakla da je ista situacija i na samoproglašenom Kosovu gdje međunarodni faktor ne reaguje kada se uvode takse i radi protiv Srba.

„To je matrica koju vidimo i u BiH, što je licemjerno. Ako se neko bavi ovim prostorima i dao je sebi za pravo da bude involviran u sve procese, što je pogrešno, onda bi trebalo da ima balansiran pristup. Međutim, u BiH to nikada nije bilo i mnoge stvari bošnjačka politička scena dogovorila je sa određenim strancima, što je kontraproduktivno i sve nas vuče nazad“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da je dovoljno napomenuti da nisu sprovedeni izborni rezultati i ispoštovana volja građana.

Prema njenom mišljenju, teško je graditi partnerstvo sa ljudima koji ignorišu realnost i potrebe drugih naroda.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar