Главно Предсједник РС

Цвијановић: Поштовање дејтонског Устава и међусобно уважавање – основ функционисања БиХ

КОНГРЕСМЕНУ ТЕДУ ДОЈЧУ: БиХ ЈЕ МИР ОБЕЗБИЈЕДИЛА - ДЕЈТОНСКА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је због неформирања легитимне власти на нивоу БиХ закочен напредак на европском путу и онемогућена реализација пројеката важних за унапређење животног стандарда грађана оба ентитета.

Цвијановићева је током разговора у Вашингтону са конгресменом у Представничком дому САД Тедом Дојчем истакла да је међусобно уважавање и поштовање дејтонског Устава основ функционисања БиХ, те да је захваљујући децентрализованој структури која је успостављена на основу тог документа омогућено да земља функционише у миру.

Цвијановићева и Дојч разговарали су и о безбједносним изазовима у БиХ и региону, са посебним акцентом на мигрантску кризу, тероризам и повратак држављана БиХ са страних ратишта, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Српске обавијестила је америчког конгресмена о плановима за изградњу Меморијалног комплекса Доња Градина, те истакла ће тај значајан пројекат заједнички реализовати Република Српска и Србија.

Цвијановићева је разговарала и са представником УСАИД-а задуженим за Европу и Евроазију Александром Соколовским, а тема је била унапређење сарадње с циљем економског развоја и запошљавања привлачењем домаћих и страних инвеститора.

Српска је, како је истакла Цвијановићева, посвећена даљем спровођењу економско-социјалних реформи и побољшању привредног амбијента и животног стандарда грађана.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар