Glavno Predsjednik RS

Cvijanović razgovarala sa šefom Saveza predsjednika vodećih jevrejskih orgnaizacija u SAD

UPOZNALA MALKOLMA HONLAJNA SA PLANOM RS I SRBIJE DA U DONJOJ GRADINI IZGRADE SPOMEN-KOMPLEKS

PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Njujorku sa šefom Saveza predsjednika vodećih jevrejskih organizacija u SAD Malkolmom Honlajnom o jačanju saradnje Srpske i uticajnih jevrejskih organizacija u SAD.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog toga što Srpska ima odličnu saradnju sa Savezom vodećih jevrejskih organizacija u SAD, sa kojim je veže dugogodišnje prijateljstvo i razumijevanje, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Ona je upoznala Honlajna o aktivnostima koje Srbija i Srpska zajednički realizuju na izgradnji memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini i zahvalila mu što je ranije posjetio ovo spomen-područje značajno i za srpski i za jevrejski narod.

Cvijanovićeva je naglasila da je za srpski narod značajno to što je u Njujorku nedavno otkriveno spomen-obilježje žrtvama ustaških logora Jadovno-Gospić-Pag.

Na sastanku, tokom kojeg je razgovarano o političkim i bezbjednosnim izazovima na Balkanu, kao i na globalnom nivou, Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da Srpska ima funkcionalne institucije, političku stabilnost, kao i sve bolju ekonomsku, finansijsku i socijalnu situaciju, te naglasila da je neophodno što prije formirati novi saziv Savjeta ministara.

Cvijanovićeva je istakla da su institucije Srpske posvećene jačanju kapaciteta za borbu protiv terorizma i ekstremizma, kao i međunarodnoj saradnji s ciljem uspješnog suočavanja sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar