Главно Предсједник РС

Цвијановић са функционером Трамповог Савјета за националну безбједност Џоном Ератом

УКАЗАЛА НА ВАЖНОСТ ФОРМИРАЊА ВЛАСТИ НА НИВОУ БиХ БЕЗ УСЛОВЉАВАЊА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић у разговору са главним директором за европске послове Савјета за националну безбједност Бијеле куће Џоном Ератом у Вашингтону исказала је опредијељеност институција Српске да сарађују са осталим нивоима власти у БиХ и региону, али и на глобалном нивоу ради постизања већег нивоа безбједности.

Цвијановићева је на састанку у Бијелој кући указала на потребу завршетка конституисања власти на свим нивоима у БиХ без условљавања, да би се обезбиједио кредибилитет и функционалност власти у реализацији важних пројеката који директно утичу на живот грађана.

Цвијановићева и Ерат размијенили су мишљења о политичкој и економској ситуацији у БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Савјет за националну безбједност Бијеле куће дио је Извршне канцеларије предсједника САД и главни форум који амерички предсједник користи за разматрање питања националне безбједности, војних питања и спољне политике са вишим савјетницима за националну безбједност и званичницима кабинета.

Од свог оснивања, функција Савјета за националну безбједност била је да савјетује и помаже предсједнику САД у погледу националне безбједности и спољне политике, те да служи за координацију ових политика међу различитим владиним агенцијама.

Цвијановићева је претходно у Вашингтону разговарала са замјеником помоћника америчког државног секретара Метјуом Палмером о актуелним темама у Републици Српској и БиХ.

Она је у разговору истакла неопходност што скоријег формирања кредибилне и легитимне власти на свим нивоима у БиХ ради наставка започетих пројеката од значаја за унапређење и побољшање живота грађана.

У наставку посјете САД, Цвијановићева ће се састати са државним секретаром америчке државе Мериленд Џоном Вобенсмитом, те са потпредсједником Вебстер универзитета Жељком Шустером.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар