Главно Предсједник РС

Цвијановић: Српска функционише и показује да је у стању да ради све оно што БиХ није

КО МИСЛИ ДА МОЖЕ ФОРМИРАТИ САВЈЕТ МИНИСТАРА БЕЗ СНСД - НЕКА ПРОБА
  • „Све што се догађа резултат је разних игара, укључујући и избор новог руководства СДА. Сви смо таоци створене ситуације“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је данас у Бањалуци да политичко Сарајево, играјући разне игре у вези са (не)формирањем власти на нивоу БиХ, све држи у некој врсти блокаде, али да је задовољна што Српска у свим уставним и другим аспектима несметано функционише.

„Српска има своје институције, кредибилитет, рјешава проблеме грађана и показује да је у стању да ради све оно што БиХ није“, рекла је Цвијановићева.

Она је изјавила да је смијешна ситуација што ће Денис Звиздић из СДА ускоро обављати двије функције – предсједавајућег Савјета министара БиХ и преузети предсједавање Представничким домом парламента БиХ.

„Он ће то ријешити на неки, формално, другачији начин, али ми смо беспотребно доведени у ситуацију да толико мјесеци немамо формирану власт на основу остварених изборних резултата. Све то је резултат разних игара, укључујући и избор новог руководства СДА, па сви морамо бити таоци једне такве ситуације“, оцијенила је Цвијановићева.

Она је поновила да треба да се формира власт на нивоу БиХ и да се спроведу изборни резултати.

Када је ријеч о најавама из ПДП-а и СДС-а да је могуће формирати Савјет министара без коалиције окупљене око СНСД-а, Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а поручила је нека формирају ако могу, те да свака партија има своје политичке потезе.

Говорећи о састанку лидера СНСД-а Милорада Додика и предсједника ДНС-а Марка Павића, Цвијановићева је рекла да не зна да ли је потписан коалициони споразум о расподјели приоритетних мјеста у јавним предузећима и установама.

„Важно је да одржавамо добре контакте у оквиру коалиционе групације која се проширила након протеклих избора. То је сада једноставнија и боља ситуација, али подразумијева и да одређене ствари, обавезе и права морате дијелити са више учесника него раније“, објаснила је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар