Glavno Predsjednik RS

Cvijanović: Srpska funkcioniše i pokazuje da je u stanju da radi sve ono što BiH nije

KO MISLI DA MOŽE FORMIRATI SAVJET MINISTARA BEZ SNSD - NEKA PROBA
  • „Sve što se događa rezultat je raznih igara, uključujući i izbor novog rukovodstva SDA. Svi smo taoci stvorene situacije“

PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas u Banjaluci da političko Sarajevo, igrajući razne igre u vezi sa (ne)formiranjem vlasti na nivou BiH, sve drži u nekoj vrsti blokade, ali da je zadovoljna što Srpska u svim ustavnim i drugim aspektima nesmetano funkcioniše.

„Srpska ima svoje institucije, kredibilitet, rješava probleme građana i pokazuje da je u stanju da radi sve ono što BiH nije“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izjavila da je smiješna situacija što će Denis Zvizdić iz SDA uskoro obavljati dvije funkcije – predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i preuzeti predsjedavanje Predstavničkim domom parlamenta BiH.

„On će to riješiti na neki, formalno, drugačiji način, ali mi smo bespotrebno dovedeni u situaciju da toliko mjeseci nemamo formiranu vlast na osnovu ostvarenih izbornih rezultata. Sve to je rezultat raznih igara, uključujući i izbor novog rukovodstva SDA, pa svi moramo biti taoci jedne takve situacije“, ocijenila je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da treba da se formira vlast na nivou BiH i da se sprovedu izborni rezultati.

Kada je riječ o najavama iz PDP-a i SDS-a da je moguće formirati Savjet ministara bez koalicije okupljene oko SNSD-a, Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a poručila je neka formiraju ako mogu, te da svaka partija ima svoje političke poteze.

Govoreći o sastanku lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika DNS-a Marka Pavića, Cvijanovićeva je rekla da ne zna da li je potpisan koalicioni sporazum o raspodjeli prioritetnih mjesta u javnim preduzećima i ustanovama.

„Važno je da održavamo dobre kontakte u okviru koalicione grupacije koja se proširila nakon proteklih izbora. To je sada jednostavnija i bolja situacija, ali podrazumijeva i da određene stvari, obaveze i prava morate dijeliti sa više učesnika nego ranije“, objasnila je Cvijanovićeva.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar