Главно Предсједник РС

Цвијановић: Српска има економску и финансијску основу за даљи раст плата

ФОРМИРАНА РАДНА ГРУПА ЗА ИЗРАДУ ПРИЈЕДЛОГА ЗА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА
  • „Никада нисмо повећавали плате и пензије да бисмо угрозили стабилност. То нећемо урадити ни овај пут, а могућности су такве да можемо да размишљамо о повећању плата“
  • Поводом формирања малог Шенгена на простору Балкана: Добро све што је здрава интеграција која ће послужити у економији, пословању, троговни и осталим областима, међу којима је безбједност. Јесам за то да овај простор буде интегрисан, али тако да све буде интересна веза и здрава интеграција. Потребно је и боље политичко разумијевање, али нисам оптимиста да ће се нешто тако десити“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да је формирана радна група за израду приједлога за повећање плата у којој су бивши и садашњи премијери и министри финансија Српске.

„То је ужи круг људи који се и раније бавио питањима која се односе на плате, пензије и социјална давања. Ускоро ћемо представити приједлог, а већ имамо обрисе и постоје двије варијанте којима смо се бавили. Мислим да ћемо у наредних пар дана све да предочимо и страначким органима /СНСД/ да би то могло да буде наша усвојена политика“, рекла је Цвијановићева новинарима, која је и потпредсједник СНСД-а.

Она је истакла да су у Српској већ повећаване плате и да постоји економска и финансијска основа за даљи раст.

„Прошле године смо доносили одређене прописе да би било обезбијеђено повећање плата у приватном и јавном сектору. Опредијељени смо да буде повећана минимална плата, а самим тим и просјечна. Реализовали смо циљеве за ову годину, а односили су се на повећање плата просвјетним радицима од осам одсто, као и за припаднике Министарства унутрашњих послова од 10 одсто. Реализовали смо и обећање дато здравстевим радницима и сада идемо даље“, навела је Цвијановићева.

Она је нагласила да је политика Српске стално повећавање плата.

„Никада нисмо повећавали плате и пензије да бисмо угрозили стабилност. То нећемо урадити ни овај пут, а могућности су такве да можемо да размишљамо о повећању плата“, рекла је Цвијановићева.

Говорећи о приједлогу за формирање малог Шенгена на простору Балкана, Цвијановићева је оцијенила да је добро све што је здрава интеграција која ће послужити у економији, пословању, троговни и осталим областима, међу којима је безбједност.

„Јесам за то да буде интегрисан овај простор, али тако да све буде интересна веза и здрава интеграција. Потребно је и боље политичко разумијевање, али нисам оптимиста да ће се нешто тако десити“, рекла је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар