Главно Предсједник РС

Цвијановић: Српској су потребни разговори политичких странака о свим стратешким питањима

ПРЕДСЈЕДНИЦА РС НАЈАВИЛА ТАКВЕ СТРАНАЧКЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ ОД ЈЕСЕНИ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да треба наставити са одржавањем међустраначких консултација у Српској о важним питањима за Републику, без обзира да ли су у питању странке власти или опозиције.

Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а, рекла је новинарима у Шипову да такав однос ове странке треба да постоји и са ПДП-ом, који је „наслутио одређене контакте са СНСД-ом“.

„Није било званичних контаката, али знам да је било комуникације и да постоји одређени договор у вези са тим када прођу љетни одмори“, рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да су се први састанци о важним питањима за Српску са опозиционим странкама, међу којима је и ПДП, раније и десили на иницијативу СНСД-а.

„Нема разлога да то СНСД не жели. Дакле, биће комуникације и има много важних тема за Републику о којима би требало да разговарају и власт и опозиција“, рекла је Цвијановићева коментаришући раније најаве састанка СНСД-а са представницима ПДП-а.

Она каже да има ствари које су дневнополитичке и које не захтјевају страначке разговоре, али стратешке теме траже разговор партија, посебно оних које су парламентарне.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар