Главно Предсједник РС

Цвијановић: У Сарајеву у име РС више неће бити људи који опструишу оно што је важно за Српску

ЂОКИЋ: ТЕГЕЛТИЈА ЈЕ СТРУЧАН И ИСКУСАН – НАРОЧИТО У ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ
  • Предједник РС Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Тамо више нећете бити људи који ће гласати против тога да треба да се подијели добит Електропреноса која је заједничко предузеће
  • Недељко ЧУБРИЛОВИЋ, предсједник Народне скупштине Републике Српске: „Очекујемо да се (СА Зораном Тегелтијом) откоче инвестиције које чекају одлуке са нивоа Савјета министара. Неко каже да се ради о милијарду, неко – о двије милијарде средстава које су већ припремљене и чекају одлуке са нивоа Савјета министара

ЉУДИ који ће у новом сазиву Савјета министара БиХ доносити одлуке у име Републике Српске неће чувати ствари у ладицама, каже предсједник Српске Жељка Цвијановић.

За годину дана колико се чекало да се коначно уђе у причу око формирања власти на заједничком нивоу, чекале су и инвестиције, пројекти и споразуми важни за грађане оба ентитета. Неко је, каже Цвијановићева, играо политичке игре, а у томе су највише испаштали грађани.

„Ја знам ко ће бити људи који ће тамо сједити и испред и у име Републике Српске, и знам да је њихов мото и начин рада тај да се ствари убрзавају да бисмо омогућили економски, стварни неки напредак и да ће они у том смислу бити сервис, јер су дужни то да буду. И да неће опструисати оно што је важно за Републику Српску. Горе више нећете бити људи који ће гласати против тога да треба да подијелите добит „Електропреноса“ која је заједничко предузеће“, истакла је за АТВ Жељка Цвијановић, предсјендик Републике Српске.

Подсјећа на примјер моста Братољуб за који, досадашњи Савјет министара није хтио да ратификује споразуме или уплати новац. У Републици Српској од новог сазива очекују да не гура ствари под тепих, како се не би поново морала збрајати милионска штета на рачун грађана БиХ.

„Све ове године ми смо муку мучили да дођемо до новца који нам припада. Људи који су до сада били министри или неки посланици су говорили.. ми не желимо да то ратификујемо, не желимо то да пропустимо, не желимо то да урадимо.. знате зашто не желимо да се Република задужује. А онда исти ти људи дођу и кажу, зашто ви сада не пустите да ради парламент БиХ, да бисте то ратификовали. Па, извините, то је исто то посуђивање пара“, нагласила је Жељка Цвијановић, предсједник Републике Српске.

У одлуке које ће у будуће, на мјесту предсједавајућег Савјета министара доносити СНСД-ов Зоран Тегелтија, не сумњају у владајућој коалицији.

Очекујемо да се откоче инвестиције које чекају одговарајуће одлуке са нивоа Савјета министара како би сви грађани БиХ могли да имају, као што ви рекосте одређене бенефите. Ви имате тамо, неко каже, милијарду, неко двије милијарде средстава које су већ припремљене и чекају одлуке са нивоа Савјета министара“, рекао је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.

„Социјалистичка партија подржава Зорана Тегелтију на позицији предсједавајућег Савјета министара, и учинићемо све што можемо да он обави што успјешније своју дужност, сматрам да је довољно компетентан, стручан и искусан у раду институција у држави и да ће сигурно својим радом кроз Савјет министара дати видан допринос. Посебно у области гдје је имао најзапаженије дјеловање, а то је област економије“, истакао је истакао је Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије.

Тегелтија би већ у наредним данима са коалиционим партнерима требало да разговара о формирању новог сазива Савјета министара. Предсједништво БиХ, прошле седмице именовало је Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

(АТВ)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар