Главно Предсједник РС

Цвијановић: „За Републику Српску“ је природна реакција на оно што је опозиција радила у скупштини

„СРПСКА ЈЕ ДАНАС ПОСТОЈАНА, СТАБИЛНА И ЈАКА И ИМА БУДУЋНОСТ»
  • „Имали смо покушај обезвређивање парламента и људи које је изабрао народ да врше најважније функције. То обезвређивање је дошло од оних који су на претходним изборима добили велики минус од грађана и изгубили десетине и десетине хиљада гласова управо због такве вандалске политике и политике непоштовања институција и Републике Српске»
  • Неке ствари су се можда и смириле, међутим, како вријеме одмиче све је горе размишљати о ономе што се десило у парламенту и што захтијева одговор грађана Републике Српске – нећемо да нам се људи којима смо дали своје гласове понашају на тај начин, да праве спектакл по Народној скупштини, да ходају и сликају, да је све у функцији прављења одређеног спота, видео-клипова… То је мјесто гдје се доносе озбиљне одлуке»

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је скуп „За Републику Српску“, који је организовало више удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, природна реакција на све оно што се дешавало у Народној скупштини и обезвређивање парламента и људи које је изабрао народ да врше најважније функције.

„То обезвређивање и долази од оних који су апсолутно на претходним изборима добили велики минус од грађана и изгубили десетине и десетине хиљада гласова управо због такве вандалске политике и политике непоштовања институција и Републике Српске“, рекла је Цвијановићева новинарима у Добоју.

Она је нагласила да ће  скуп бити прилика да они који поштују своје институције, поштују Републику Српску и знају да се ствари рјешавају у оквиру институција, а не на улицама и парковима, покажу да постоји и љепша Република Српска и шта они мисле о томе. „А ако је демократија, онда је демократија да и тај други скуп покаже шта мисли“, рекла је она.

Цвијановићева је нагласила да је скуп више удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата у функцији, колико је разумјела, подршке институцијама Српске и спречавања да се дешавају онако немиле сцене које су за сваку осуду.

„Неке ствари су се можда и смириле, међутим, како вријеме одмиче све је горе размишљати о ономе што се десило у парламенту и што захтијева одговор грађана Републике Српске – нећемо да нам се људи којима смо дали своје гласове понашају на тај начин, да праве спектакл по Народној скупштини, да ходају и сликају, да је све у функцији прављења одређеног спота, видео-клипова… То је мјесто гдје се доносе озбиљне одлуке“, рекла је она.

Цвијановићева је истакла да је Српска данас постојана, стабилна и јака и има своју будућност зато што су одређене одлуке доношене у Народној скупштини – скупштини њеног народа и њених изабраних грађана.

„Српска не би функционисала, опстала и била оно што је данас, да није имала своју Скупштину, Владу, предсједника и све друге институције. Онај ко то не зна да поштује, не зна да поштује ништа. Према томе, логичан је одговор који ће бити сутра“, закључила је Цвијановићева.

Више удружења ветерана одбрамбеноотаџбинског рата поднијело је захтјев Полицијској управи Бањалука за одобрење одржавање јавног окупљања на паркингу код бањалучког ПаркаМладен Стојановић„, сазнаје Срна.

Мирно окупљање треба би да буде одржано 26. децембра у 18 часова у вези са недавним дешавањима у Народној скупштини Републике Српске, а с циљем подршке легитимно изабраним представницима власти Српске.

Истовремено ће се у Парку „Младен Стојановић“ одржати и скуп опозиције.

У Добоју је много тога урађено и тек ће да буде урађено

Цвијановићева је изјавила да је добојски СНСД јак, консолидован и окупљен око истих циљева са истом енергијом.

У Добоју је много тога урађено и тек ће да буде урађено у наредном периоду. Иако трајемо толико година као СНСД нисмо се уморили ни од успјеха ни од тога да радимо заједно са нашим грађанима и сваки дан стварамо љепшу и бољу Републику Српску», рекла је Цвијановићева новинарима у Добоју.

Она је изразила задовољство што вприсуствује прослави Нове године коју за своје чланове организује добојски одбор СНСД-а.

Цвијановићева је навела да СНСД редовно има страначка окупљања у свим одборима широм Републике Српске, и за Нову годину и поводом 8. марта, јер је то начин да се странка држи заједно, а не само онда када се рјешавају одређени проблеми.

„Ово је начин да испратимо једну и уђемо у Нову годину пуни амбиција и када су локални избори у питању и пројекти које ћемо реализовати у нашим општинама, уз подршку Владе Српске и свих других републичких институција. И сама стојим на располагању за све оно што су потребе наших општина“, поручила је Цвијановићева, која је предсједник Републике Српске.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар