Главно РС и матица

Дачић: Бакире, готово је са тим да је БиХ унитарна држава – поштујте РС и права Хрвата

ОБЈАСНИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ ЗАШТО ЈЕ РС ИМАЛА ВИШЕ ПРАВА НА НЕЗАВИСНОСТ ОД КОСОВА

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да није успјело стварање унитарне БиХ и поручио председавајућем Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да је готово са тим и да треба да поштује Републику Српску.

„Бакире, готово је са тим да је БиХ унитарна држава, поштујте Републику Српску и права Хрвата, а ми имамо интерес да живимо заједно и у миру“, рекао је Дачић за Прву коментаришући то што је Изетбеговић назвао Дачића Милошевићевим учеником који неуспјешно покушава да направи паралелу између Косова и Републике Српске.

Дачић истиче да Изетбеговић воли да наступа на такав начин и да нема ништа против да свако износи своје мишљење.

„БиХ није признала Косово, али Бакир се залаже за то. КиМ је било покрајина у бившој Југославији. Када погледате колико има проценутално Албанца у Србији у односу на Србе у БиХ, то је неупоредиво, чак више права по основу Дејтона има Република Српска него што је некада имало Косово. Говорио сам о томе да ако се већ ишло ка признању једностраних аката у време једостраног проглашења независности Косова – онда је могла и Република Српска да прогласи отцепљење и формирање своје државе“, навео је он.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар