Glavno RS i matica

Dačić: Još pet zemalja će do kraja 2019. povući ili suspendovati priznanje „Kosova“

OD DRŽAVA KOJE GA NE PRIZNAJU U NJUJORKU DOBIO UVJERAVANJA DA SE NEĆE POKOLEBATI

JOŠ pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendovati priznanje takozvane države Kosovo, izjavio je danas u Njujorku šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je bio član srpske delegacije na 74. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Jedan od naših ciljeva u UN-u je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale Kosovo da preispitaju svoje odluke. U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali sa predstavnicima tih zemlja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovine ukupnog broja zemalja članica UN“, rekao je Dačić.

Još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN-u, navodi Dačić, bio je i da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ostanu pri tom stavu i nastave da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

I sa te strane smo dobili uverenje da nikakvih promena tog stava neće biti. Svaki naš razgovor bio je vezan i za Interpol i sigurni smo da Kosovo nema šanse da postane član Interpola ni na zasedanju u Čileu u oktobru“, podvukao je Dačić.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar