Главно РС и матица

Дачић: Ко је Сергеј Трифуновић да се ја њему правдам?

НАЈАВИО ДА ЋЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЈОШ 4-5 ЗЕМАЉА ПОВУЋИ ПРИЗНАЊЕ „КОСОВА“
  • Драгана Ђиласа нисам видео откад сам постао министар. Очигледно је план да цео тај фронт буде усмерен да сломи наш отпор поводом Косова и Метохије. Они раде против Вучића а не против мене али им је мање ризично да нападају мене него Вучића

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је данас да ће до краја године „четири-пет“ држава у свијету повући признање независности Косова.

Реагујући на изјаву америчког изасланика Метјуа Палмера о ризику да Србији буду уведене санкције због куповине руске војне опреме, министар је за телевизију Хепи казао да нема основа за увођење санкција јер, како је навео, „нисмо глупи да не знамо шта је дозвољено“.

Коментаришући наводе да је у контакту са лидером Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергејем Трифуновићем и да је спреман на сарадњу са опозицијом, Дачић је оцијенио да је суштина тих оптужби да се „сломи наш отпор кад је реч о питању Косова“.

„То је небитна тема. Ко је тај Сергеј Трифуновић да се ја њему правдам? Драгана Ђиласа нисам видео откад сам постао министар. Очигледно је план да цео тај фронт буде усмерен ка томе да сломи наш отпор када је реч о Косову и Метохији. Они раде против Вучића а не против мене али им је мање ризично да нападају мене него Вучића“, казао је Дачић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар