Glavno RS i matica

Dačić: Neprincipijelan je Palmerov zahtjev da Srbija obustavi kampanju povlačenja priznanja

PODSJETIO NA VUČIĆEV STAV DA PRVO PRIŠTINA MORA PRESTATI SA KAMPANJOM PRIZNAVANJA

ZAHTJEV specijalnog predstavnika američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metjua Palmera i pojedinih zapadnih zemalja za suspenziju kampanje Srbije za povlačenje priznanja samoproglašenog Kosova je neprincipijelan, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Takse Prištine i naša borba za povlačenje priznanja nezavisnog Kosova nemaju nikakve veze jedno s drugim. Uvođenjem taksi Priština je prekršila Cefta sporazum i one zato moraju da budu ukinute“, rekao je Dačić.

Dačić je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije rekao da o suspenziji kampanje za povlačenje priznanja može da se razgovara samo ako Priština suspenduje kampanju za priznavanje samoproglašenog Kosova i učlanjenje u međunarodne organizacije, kao i da zapadne i islamske zemlje obustave davanje podrške tim aktivnostima Prištine.

Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer nedavno je izjavio da naredna vlada u Prištini mora da bude spremna da suspenduje takse, ali se nada i da bi Srbija na to odgovorila potencijalnom suspenzijom kampanje za povlačenje priznanja Kosova.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar