Glavno RS i matica

Dačić: Radićemo i dalje na povlačenju priznanja jer to tera Prištinu na kompromis

REDOVNA SJEDNICA SAVJETA BEZBJEDNOSTI UN O KiM ZAKAZANA ZA 31. OKTOBAR
  • Ivica DAČIĆ: Veoma je važno da Srbi izađu i glasaju za predstavnike Srpske liste. Tu je reč o tome da moramo da zaštitimo srpski narod od toga da njima drugi biraju predstavnike. Predstavnici prištinskih vlasti, ali i međunarodne zajednice najviše, bi voleli da u kosovski parlament uđu oni Srbi koji su protiv državne politike Srbije, jer bi na taj način izvršili legitimizaciju takozvane nezavisne države Kosovo

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je redovna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji zakazana za 31. oktobar.

On je naveo da je sjednicu zakazala Južna Afrika, koja je ovog mjeseca predsjedavajuća Savjeta bezbjednosti UN.

Dačić je istakao da je Srbija poslije dugog zatezanja sa Velikom Britanijom dogovorila neku dinamiku tih redovnih sjednica i da sada više nema problema u vezi s tim.

Govoreći o vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji 6. oktobra, Dačić je poručio da je za srpske nacionalne i državne izbore veoma važno da Srbi izađu i glasaju za predstavnike Srpske liste.

Tu je reč o tome da moramo da zaštitimo srpski narod od toga da njima drugi biraju predstavnike. Ako želimo da zaštitimo naš narod na Kosmetu, njihovi legitimni predstavnici treba da učestvuju u donošenju svih odluka, rekao je Dačić za RTS.

Prema Dačićevim riječima, predstavnici prištinskih vlasti, ali i međunarodne zajednice najviše bi voljeli da u kosovski parlament uđu oni Srbi koji su protiv državne politike Srbije, jer bi na taj način izvršili legitimizaciju takozvane nezavisne države Kosovo.

Dačić je kritikovao i odluku prištinskih vlasti da srpskim zvaničnicima zabrane dolazak na Kosovo i Metohiju tokom izborne kampanje, naglasivši da je sa druge strane američkim zvaničnicima dozvoljeno da podrže pokret „Samoopredeljenje“.

„To je suprotno Briselskom sporazumu“, rekao je Dačić i ocijenio da će i bez njegovog ili prisustva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbi na Kosmetu znati šta da rade.

On je naglasio da će Srbija nastaviti kampanju među zemljama u svijetu o povlačenju priznanja samoproglašenog Kosova jer ta akcija tjera Prištinu na kompromis.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar