Главно РС и матица

Дачић Скоту: Баш сте ви, Американци, на правој страни подржавајући Косово

„МИ БИЛИ НА ЊИХОВОЈ СТРАНИ У ОБА СВЕТСКА РАТА, А ОНИ ИЗАБРАШЕ ОНЕ ПРОТИВ КОЈИХ СУ БИЛИ У ОБА“

ИВИЦА Дачић одговорио америчком амбасадору Кајлу Скоту, који сматра да је, по питању ситуације у Венецуели, Србија на погрешној страни историје.

„Баш су Американци на правој страни подржавајући Косово. Ми смо били на њиховој страни у оба светска рата, а они изабраше оне против којих су се борили у оба рата“, рекао је министар спољних послова Србије за „Новости“.

Скот је раније објавио на свом званичном Твитер налогу да је Србија по питању политичке кризе у Венецуели „на погрешној страни историје“.

„Народ Венецуеле гладује под нелегалном владавином диктаторског режима. Више од 50 држава Латинске Америке, Сјеверне Америке и Западне Европе стало је уз народ Венецуеле и привременог предсједника (Хуана) Гваида. Србија је на погрешној страни историје“, поручио је Скот.

Дачић је раније рекао да Србија поштује сваки избор људи у Венецуели и да Србија није та која треба да одређује ко је предсједник.

„Србија води принципијелну политику засновану на поштовању међународног права, немешања у унутрашње ствари суверених држава и решавању спорова мирним путем“, казао је Дачић у разговору са замјеником министра спољних послова Венецуеле Иваном Хилом.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар