Glavno Svijet

Demonstranti u Hongkongu protiv policije koriste i strijele i ručno pravljene katapulte

JEDNA POLICIJSKI NAREDNIK RANJEN STRIJELOM U LIST NOGE
  • Policija je od početka uličnih okršaja u Hongkongu privela preko 3.600 demonstranata. Više od 1.500 demonstranata i policajaca završilo je u bolnicama

JEDAN narednik policije u Hongkongu pogođen je danas strijelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastjera demonstrante koji su okupirali kampus lokalnog Politehničkog univerziteta.

Na fotografijama, objavljenim na Fejsbuk stranici policije, vidi se da ga je strijela pogodila u potkoljenicu. U list noge.

Politehnički univerzitet i njegov studentski dom su jedna od ključkih „baza“ demonstracija. Odatle se blokiraju susedne ulice i automobilski tunel Kros-harbor koji spajaostrvo Hongkong sa kontinentalnim delom grada.

Demonstranti su, inače. odbili da se povuku, iako su vodeni topovi, u pokušaju da imse približe, prelazili preko cigli  koje su im podbacivali pod točkove.

Demonstranti su se grupisali na Politehničkom univerzitetu i oko njega kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane.

Oni protiv policije koriste cigle, flaše sa zapaljivom tečnošću, lukove i ručno pravljene katapulte.

Policija je od početka uličnih okršaja u Hongkongu privela preko 3.600 demonstranata.

Više od 1.500 demonstranata i policajaca završilo je u bolnicama.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar