Glavno Skupština RS

Đajić: Stanje Momčila Krajišnika teško i nezahvalno je govoriti o prognozama

PRVI PREDSJEDNIK SKUPŠTINE RS SA KORONAVIRUSOM UKLINICI NA INTENZIVNU MEDICINU UKC RS
  • Ima niske vrijednosti kiseonika, trenutno je na pasivnom respiratoru i vjerovatno će morati da bude potpuno stavljen na respirator

ZDRAVSTVENO stanje prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika je teško i nezahvalno je govoriti o prognozama, rekao je danas direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

On kaže da je to ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za liječenje najteže oboljelih pacijenata od infekcije virusom korona.

Đajić kaže da je Krajišnikovo stanje neizvjesno, da ima niske vrijednosti kiseonika, da je trenutno na pasivnom respiratoru, te da će danas vjerovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator.

„Krajišnik ima svu potrebnu njegu i nema potrebe da se igdje šalje na liječenje, jer imamo dobru Kliniku za intenzivnu medicinu“, rekao je Đajić.

On je podsjetio da je Krajišnik sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a Republike Srpske zbog infekcije virusa korona i obostrane upale pluća.

„Uradili smo sve dijagnostičke procedure i dajemo svu terapiju po svjetskim protokolima, kao i najsavremenije lijekove“, rekao je Đajić.

On je pozvao stanovnike Srpske da se pridržavaju mjera prevencije širenja virusa korona, te napomenuo da je očigledno da ova teška i opaka bolest ne bira ni godine, ni profesiju, ni mjesto boravka.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar