Главно Странке

Ђокић: Комшић и Џаферовић су – уз подршку СДА – довели БиХ на врата озбиљне кризе

„СДА СВОЈОМ ИРАЦИОНАЛНОМ ПОЛИТИКОМ ПОКУШАВА ДА ИЗНУДИ ОНО ШТО НЕ МОЖЕ ДОБИТИ“
  • „Позивам и Џаферовића и Комшића и СДА да схвате озбиљно овај тренутак, да га не потцијене, да десет мјесеци након проглашења резултата избора коначно на дневни ред ставе став Српске, која је кандидовала Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара, да му се пружи подршка да буде изабран и да послије тога формирамо Савјет министара и изађемо из ове зоне ризика“

ПРЕДСЈЕДНИК Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас Срни да су бошњачки и хрватски чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, уз велику подршку СДА, неодговорним понашањем довели БиХ пред врата велике и озбиљне кризе.

„Та двојица људи и СДА која их подржава искључиви су кривци за то што није формиран Савјет министара и што БиХ може да склизне у неки нови облик кризе који никоме није потребан. Ми због тога морамо да проналазимо рјешења“, истакао је Ђокић.

Он је додао да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик скоро годину дана упорно покушава да заврши посао за који је овлаштен уставима Републике Српске и БиХ и ставовима које Српска има у вези са формирањем власти на нивоу БиХ.

Наводећи да Додик није човјек који предузима једностране потезе, Ђокић истиче да је Додик више пута до сада упозорио чланове Предсједништва и јавно говорио о томе какве посљедице могу наступити због неодговорног понашања политичког Сарајева.

„У овом случају конкретизујем одговорност на два човјека, а то су Комшић и Џаферовић, те СДА која својом упорном ирационалном политиком покушава да изнуди став који није могуће добити или политику коју у овом тренутку не може добити, а за коју мисле да је то њихов интерес. Ово је исувише озбиљан тренутак који сви треба да схвате и понашају се крајње одговорно“, нагласио је Ђокић.

Он је оцијенио да су илузорна прича и покушаји из Сарајева да Српску уцијене ставом о питањима за која и они знају да су спорна и да у вези са њима нема сагласности.

„Не може се на бази таквог приступа постићи консензус и нешто договорити. Позивам и њих двојицу (Џаферовића и Комшића) и СДА да схвате озбиљно овај тренутак, да га не потцијене, него да дјелују у складу са уставним обавезама које имају, а то је да десет мјесеци након проглашења резултата избора коначно на дневни ред ставе став Српске, која је кандидовала Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара, да му се пружи подршка да буде изабран и да послије тога формирамо Савјет министара и изађемо из ове зоне ризика, те опасне и врло сложене кризе у коју може отићи БиХ“, каже Ђокић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар