Главно РС и матица

Ђорђевић: Биће то и порука онима који у Пољску нису позвали Русију и Србију

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „БЕСМРТНИ ПУК“ 25. И 26. СЕПТЕМБРА У БЕОГРАДУ
  • Зоран ЂОРЂЕВИЋ: У данашње време се покушава умањити улога Срба и Руса и у Другом светском рату и у Првом светском рату. Губитници желе да другачије прикажу своју улогу у тим ратовима

МИНИСТАР за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да ће организовање међународне конференције „Бесмртни пук“ у Београду бити прилика да се подигне глас против ревизије историје и да се упути порука „онима који нису позвали Русију и Србију“ на обиљежавање 80. годишњице од почетка Другог свјетског рата у Пољској.

Како је Ђорђевић казао на конференцији за новинаре у Београду, у данашње вријеме се покушава да се умањи улога Срба и Руса и у Другом свјетском рату и у Првом свјетском рату и оцијенио да губитници желе да другачије прикажу своју улогу у тим ратовима.

Он је истакао да је Србија почаствована што ће удружење „Бесмртни пук Русије“, „које подржава предсједник Русије Владимир Путин“, бити организатор тог догађаја.

Ђорђевић је рекао да ће организовање конференције бити финансирано из Русије, а да ће се његово министарство постарати за логистику.

Руководилац извршног комитета „Бесмртног пука Русије“ Артјом Хуторској изјавио је да је Београд одабран за домаћина, између осталог и због обиљежавања 75. годишњице од ослобођења Београда од нацистичке окупације 20. октобра.

Хуторској је захвалио Ђорђевићу за организацију те конференције и честитао годишњицу ослобођења града.

Конференција ће бити одржана у Београду, у Дому војске 25. и 26. септембра и на њој ће бити ријечи о дешавањима у Другом свјетском рату.

Та конференција се одржава у оквиру припрема за обиљежавања 75. годишњице побједе над фашизмом, а на њој ће учествовати око 80 делегата из 55 земаља, међу којима и 10 делегата из Србије.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар