Glavno RS i matica

Đukanovićev režim zabranio ulazak u Montenegro „Beogradskom sindikatu“

TREBALO JE DA NA AMFILOHIJEV POZIV NA LITIJI U PODGORICI OTPJEVAJU „SVIĆE ZORA“

ČLANOVIMA grupe „Beogradski sindikat“ zabranjen je danas ulazak u Crnu Goru.

Cio bend je vraćen sa graničnog prelaza.

Frontmen grupa Feđa Dimović rekao je da su vraćeni bez ikakvog obrazloženja, dok je jedan član, koji je vraćen sa aerodroma u Podgorici, dobio rejšenje o zabrani ulaska zbog, kako je naveo, nacionalne bezbjednosti.

„Nas koji smo išli kolima vratili su sa graničnog prelaza Crne Gore, gde je trebalo da sutra učestvujemo na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici. Bez ikakvog obrazloženja i pisane odluke“ – kaže Dimović, koji je u povratku za Beograd.

Dimović je na svom fejsbukprofilu objavio i kraći video, u kome kaže:

„Braćo i sestre, upravo smo vraćeni sa graničnog prelaza sa Crnom Gorom gde nam je zabranjen ulaz bez ikakvog objašnjenja i pisanog obrazloženja, a naš član Boško deportovan je sa aerodroma u Podgorici“.

„Beogradski sindikat“ je prije sedam dana objavio pjesmu „Sviće zora“, inspirisanu mirnim protestima, molebanima i llitijama, u Crnoj Gori povodom usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Dimović je tada kazao da je snimljena „u znak zahvalnost braći i sestrama iz Crne Gore“, a pjesma je postala još jedna nezvanična himna litija.

Prva je „Ne damo svetinje“.

BEOGRADSKI SINDIKAT – SVIĆE ZORA

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar