Glavno RS i matica

Đurić: I Haradinaj i ostali kad-tad će odgovarati za zločine OVK

„TAJ SUD JA OSNOVAN KAO SUD NEPRIZNATOG KOSOVA I SAMO JE FIZIČKI IZMEŠTEN U HOLANDIJU“
  • Srbi na Kosovu dobili su mudar savet da se drže po strani dok traje obračun političkih predstavnika Albanaca… Njihove političke razmirice nisu nešto šta mi možemo da rešimo, osim da sebi nanesemo štetu time što ćemo dodatno podjariti jednu šovinističku mržnju

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohije Marko Đurić izjavio je danas da ratni zločini ne zastarjevaju i da će Ramuš Haradinaj i ostali odgovorni za njih kad-tad odgovarati.

„Kao što su se prethodna dva ili tri puta sa tom stvari poigrali samo da se pokaže da ima procesa protiv Albanaca, a na kraju niko ne bude osuđen. Ne zaboravite da je taj sud osnovan kao sud nepriznate države Kosovo koji je samo fizički izmešten u Holandiju“, kazao je Đurić tokom gostovanja na RTS.

On je istakao da je predviđeno će se premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj vrati iz Haga za nedjelju dana.

„Premalo govorimo o svemu tome, ono što ljudi treba da znaju jeste da se Ramuš Haradinaj i ostali teroristi nalaze na međunarodnim poternicama upravo zahvaljujući delovanju Srbije. Zbog toga ih privode širom sveta kada države odluče da se ozbiljno tome posvete“, rekao je Đurić.

Đurić je kazao da su Srbi na Kosovu dobili mudar savjet da se drže po strani dok traje „obračun političkih predstavnika Albanaca“ i da je potrebno da se svi posvete poboljšanju života kroz 149 projekata podrške u okviru plana predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

„Političke razmirice nisu nešto šta mi možemo da rešimo, osim da sebi nanesemo štetu time što ćemo dodatno podjariti jednu šovinističku mržnju“, kazao je Đurić i dodao da je na Kosovu na djelu „višegodišnja antisrpska histerija“.

On je istkao da najviši predstavnici Evropske unije sugerišu da Priština treba da ukine takse, a da je i poruka Srbije ista.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar