Главно Федерација/БиХ

Додик: Ако муслимани хоће `републику БиХ` – нека је праве од својих 5 кантона – од Српске ни педаљ

УПОЗОРИО ДА ДЕКЛАРАЦИЈА СДА УГРОЖАВА СТАБИЛНОСТ У ЦИЈЕЛОМ РЕГИОНУ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Програмска декларација СДА, која предвиђа успостављање „републике БиХ“ и укидање ентитета, угрожава стабилност у цијелом региону.

Додик је поручио да никаква „република БиХ“ није могућа и да муслимани, ако хоће да је праве, то могу на учине, како каже, „на својих пет кантона којима управљају“, те да не могу да рачунају ни на један педаљ Републике Српске.

„Покушавам да окупим све политичке партије власти и опозиције да направимо заједнички приступ да се одбаци било каква могућност да се прави било каква заједничка власт на нивоу БиХ“, рекао је Додик за Телевизију „Пинк“.

Делегати Конгреса Странке демократске акције у суботу су усвојили програмску деклaрацију, у којој се наводи да је дугорoчни циљ СДА усвајање Устава којим би Босна и Херцеговина била дефинисана као демократска, регионализована, правна и социјална држава под називом Република Босна и Херцеговина, са три нивоа власти државним, регионалним и локалним с градом Сарајевом који је политички, административни, културни и економски центар Босне и Херцеговине.

Ова декларација наишла је на бројне осуде у Босни и Херцеговин

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар