Главно Федерација/БиХ

Додик: Џаферовић би да у БиХ врати вербални деликт

ПОНОВО ОДБАЦИО ЗАЛАГАЊЕ ЗА ЗАКОН О „ЗАБРАНИ НЕГИРАЊА ГЕНОЦИДА“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да стална Мисија БиХ при УН није имала сагласност Предсједништва БиХ да учествује у организацији комеморативног скупа уприличеног од појединих чланица Савјета безбједности УН, који је данас одржан онлајн и коме се обратио бошњачки члан Предсједништва Шефик Џаферовић.

„Ставови које је Џаферовић изнио том приликом нису ставови Предсједништва БиХ, већ његови лично“, истакао је Додик.

На молбу Срне да прокоментарише Џаферовићево обраћање у коме је изнио своје мишљење да је потребно донијети закон „о забрани негирања геноцида“, српски члан Предсједништва је истакао да би се усвајањем једног таквог закона, на које позива Џаферовић, у БиХ вратио вербални деликт.

„То би нас све заједно удаљило и од истине и од помирења, а бојим се и трајно закопало у период трагичних збивања у БиХ“, констатовао је Додик.

Он је изразио дубоко жаљење због свих жртава у Сребреници и околним селима, било да је ријеч о српским или бошњачким, и позвао све да кроз истину, без забрана и табуа, дођемо до пријеко потребне истине о збивањима у Сребреници и њеној околини од 1992. до 1995. године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар