Главно Предсједник РС

Додик и Цвијановић на штанду Гаспрома, предсједник РС састаје се са руководством „Зарубежњефти“

ОБОЈЕ УЧЕСТВУЈУ У РАДУ МЕЂУНАРОДНОГ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Међународни економски форум у Санкт Петербургу показује способност Русије да окупи важне политичке личности, као и да се на овом престижном догађају, који окупља представнике бизниса на глобалном плану, размотре најважнији економски изазови, али и укаже на будуће правце развоја

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад обишли су данас штандове највећих и најпознатијих компанија које учествују на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Цвијановићева и Додик посебно су обишли штанд „Гаспрома“.

Међународни економски форум ове године биљежи рекордну посјећеност – више од 1.500 компанија свијета, 17.000 панелиста, представника међународних влада, стручњака из разних области, али и хиљаде новинара који прате овај значајни скуп.

Цвијановић је изјавила Срни да је овогодишњи Међународни економски форум у Санкт Петербургу у знаку сарадње двије велике свјетске силе Русије и Кине, али и сарадње са европским земљама и концепта регионалне и глобалне сарадње кроз интегрисање научних, привредних, еколошких, технолшких и других функција међу државама с циљем остваривања одрживог развоја.

„Међународни економски форум у Санкт Петербургу показује способност Русије да окупи важне политичке личности, као и да се на овом престижном догађају, који окупља представнике бизниса на глобалном плану, размотре најважнији економски изазови, али и укаже на будуће правце развоја“, истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је указала да је веома важно што и за Републику Српску има мјеста на оваквим догађајима.

„Поред учешћа на самом Форуму, имамо прилику да разговарамо и са руским компанијама које су важне за реализацију пројеката у Републици Српској какав је пројекат гасификације који договарамо са Гаспромом. Заинтересовани смо и за сарадњу у области дигитализације и на том плану успостављамо одређене контакте, а то је једна од најчешћих тема на сваком догађају који се бави развојем“, истакла је Цвијановићева.

С друге стране, каже она, свако ко данас намјерава реализовати велике пројекте, рачуна на Кину као великог инвеститора.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва Милорад Додик учествују на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Они су присуствовали и данашњој пленарној сједници Економског форума, на којој су се обратили предсједник Руске Федерације Владимир Путин, предсједник Народне Републике Кине Си Ђинпинг и генерални секретар УН Антонио Гутереш.

Пленарна сједница је централни догађај Економског форума у Санкт Петербургу, на којем и ове године учествују бројни шефови држава, као и више од 200 лидера водећих свјетских компанија.

Након пленарне сједнице, предсједник Републике Српске требало би да се састане са представницима компаније „Зарубежњефт“.

(Срна)

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cvijanoviceva-i-Dodik-obisli-standove-ucesnika-foruma/542420

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар