Главно Предсједник РС

Додик и Цвијановић: Постоји обострани интерес да се авионски повежу Српска и Русија

МОГУЋЕ ЈЕ ДА ЋЕ ТО БИТИ АВИО-ЛИНИЈА БАЊАЛУКА-САНКТ ПЕТЕРБУРГ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да постоји заинтересованост за увођење авионске линије између Републике Српске и Русије, јер би било лакше остваривати контакте, повезали би се привредници, а био би омогућен и долазак руским туристима.

„Узели смо на себе обавезу да видимо како ћемо ријешити питање комуникације. То је свакако повезивање путем аеродрома и авиона“, рекао је Додик за Алтернативну телевизију.

Он је додао да постоји заинтересованост, али прво мора да се изврши анкета на основу које би имали увид како све то организовати.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да је интерес за повезивање Српске и Русије авионским летом обостран, те да ће до тога сигурно доћи.

„Нема разлога да не повежемо Бањалуку и Санкт Петербург. Свакако да се и та тема наметнула и биће актуелна и у будућности. Дакле, сада постоје претпоставке. Морамо да нађемо који су то аранжмани, заинтересоване компаније које би могле да одрађују посао. То нисмо изгубили из вида ни ми, ни они у Санкт Петербургу. Према томе, сигурна сам да ће се десити“, рекла је Цвијановићева.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар