Glavno Stranke

Dodik i Selak potpisali sporazum o saradnji SPS i SNSD na svim nivoima

LIDER SNSD UPOZORIO DA PARTNERIMA NEĆE TOLERISATI KOALICIJE IZVAN BLOKA
  • Milorad DODIK: „U Socijalističkoj partiji Srpske vidimo strateškog partnera i u lokalnim zajednicama i u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, kao i na predstojećim lokalnim izborima“

SOCIJALISTIČKA partija Srpske i Savez nezavisnih socijaldemokrata potpisali su danas sporazum o saradnji na svim nivoima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da SPS ima kapaciet i potencijal da zajedno sa ostalim članicama koalicije doprinese stabilnosti i jačanju Republike Srpske.

„SPS ima dovoljno kapaciteta da obilježi ovo vrijeme i značajan kapacitet u Republici Srpskoj, s obzirom da su od osnivanja do danas formirali 35 odbora širom Republike Srpske. U Socijalističkoj partiji Srpske vidimo strateškog partnera i u lokalnim zajednicama i u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, kao i na predstojećim lokalnim izborima“, istakao je Dodik nakon potpisivanja sporazuma.

Selak je izjavio da potpisivanje sporazuma sa SNSD-om predstavlja ozvaničenje nastavka uspješne saradnje, te da će SPS svim svojim kapacitetima podržati borbu za jačanje i razvoj Republike Srpske.

„Danas smo pozpisali sporazum o političkoj saradnji a treba reći da smo i u ranijem periodu imali izuzetno uspješnu saradnju i korektne odnose sa SNSD. Cilj nam je da damo svoj doprinos jačanju Republike Srpske i da se zajedno borimo za interese građana Srpske“,  poručio je Selak.

Dodik je dodao da SNSD ostaje privržen saradnji sa strankama sa kojima je u koaliciji na nivou Republike Srpske, te da će povući svoju saglasnost za imenovanje njihovih ljudi na svim nivoima vlasti u slučaju da bilo koja od tih stranaka napravi koaliciju izvan tog bloka, a posebno sa opozicijom.

Lider SNSD je ocijenio da je stabilna politička situacija u Republici Srpskoj iako se djelovalo u vanrednim okolnostima.

Naveo je da je SNSD podržao stavove Narodne skupštine Srpske o ukidanju vanrednog stanja i zaključke u vezi s tim:

„SNSD podržava da se u Narodnoj skupštini na dnevni red što prije postavi pitanje novog poslovnika o radu koji će omogućiti više reda i afirmacije snage samog parlamenta, a ne da se zloupotrebama sadašnjeg poslovnika pravi jedna nakaradna situacija koja ne služi kapacitetima i značajute institucije“.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar