Главно Федерација/БиХ

Додик и Вулин у Дрвару посјетили повратничку породицу Бајић

ВУЛИН: НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ДОЛАЗАК „ЈУМКА“ ПОТВРДИТИ ДА СРБИЈА БРИНЕ О СРБИМА МА ГДЕ ДА ЖИВЕ
  • Текстилни техничар Новка Бајић, која је годинама без посла, биће међу 100 запослених у погону врањске фабрике
  • Милорад ДОДИК: Надам се да је прича о погону Јумка у овом граду добра прича за све“

ТОКОМ данашње посјете Дрвару, министар одбране Србије Александар Вулин и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик посјетили су и домаћинство породице Бајић у том граду, а мајка троје дјеце Новка Бајић, текстилни техничар, биће једна од стотину радника која ће добити запослење у погону врањског „Јумка“.

Новка Бојић је годинама незапослена, супруга је ратног војног инвалида, који је радио тешке послове како би обезбиједио егзистенцију породици, а ријеч је о повратницима у Дрвар. Посао у новом погону обезбиједиће бољи живот за њу и њену породицу, која своју будућност види у том граду.

„Захваљујем свима који су дошли, и предсједнику Додику и министру Вулину. Ово запослење ми значи све и за нашу малу општину ће значити напредак“, рекла је Новка Бајић испред свог скромног дома у Дрвару, у коме је данас угостила Вулина и Додика.

Након посјете и разговора са члановима породице Бајић у Дрвару, Вулин је рекао да је веома срећан што је у прилици да покаже како Србија мијења на боље животе Срба гдје год да они живе.

„Троје дивне деце која ће имати још срећније и још боље детињство. Имали су они и до сада срећно детињство са овим добрим родитељима и општину која брине о њима, али сада ће имати још боље и лепше. Србија је ту да брине о сваком Србину без обзира где он живи“, казао је министар.

Додик је рекао да је данашња посјета породици Бајић била знак охрабрења и подршке због истрајности и стрпљења које су показали у рехабилитацији свог дома, јер су се као избјеглице вратили у свој крај, што свједочи о њиховој одлучности.

„Надам се да је прича о погону Јумка у овом граду добра прича за све, а и за домаћицу која ће бити запослена“, казао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар