Glavno Stranke

Dodik Izetbegoviću: Ne okreći glavu od dva naroda i jedne republike

POSLANIČKI KLUB SNSD UPUTIĆE U REDOVNU PROCEDURU PS BiH NACRT ZAKONA O US BiH

IZVRŠNI komitet SNSD-a zadužio je poslanički klub ove stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH da u redovnu proceduru pred paralmentom BiH uputi zakon o prestanku mandata stranih sudija.

Istovremeno, Izvršni komitet je zaključio da je neophodno da se održe sastanci sa svim predstavnicima političkih partija zastupljenih u parlamentu BiH i da se oni održe u narednih nekoliko dana.

Izvršni komitet SNSD je zadužio Radovana Viškovića da zajedno sa Gradskim odborom ove stranke u Bijeljini obavi razgovore s Mićom Mićićem uvezi sa zajedničkim djelovanjem na predstojećim lokalnim izborima.

„Prijedlog tog sporazuma već smo dobili od Mićića i potrebno ga je samo pojasniti“, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

On je takođe rekao da je Izvršni komitet zadužio članove Predsjedništva stranke da u narednih deset dana održe sastanke u opštinskim odborima stranke i upoznaju strukturu sa stavovima SNSD te da najviši funkcioneri u većim centrima održe i tribine sa građanima.

Takođe, naglasio je da je ovo jedna od najtežih i najdelikatnijih situacija za Republiku Srpsku od Dejtona te da se radi o pariranju nastojanju da Ustavni sud BiH uđe u konačnu eliminaciju Republike Srpske, njenog imena i njene suštine.

Dodik je poručio Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA, da je nemoguće okretati glavu od dva naroda i jedne republike.

„Moramo razgovarati i kada znamo da možda razgovori neće uspjeti“, rekao je Dodik.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar