Главно Федерација/БиХ

Додик: Једина сврха резервног састава полиције боља заштита територије и грађана Српске

ИЗЕТБЕГОВИЋУ ПОРУЧИО: ПОЛИЦАЈЦИ РС НЕЋЕ КРОЧИТИ У ФБиХ – НИ ПО КОМАНДИ“
  • Поводом оптужбе предсједника СДА Бакира Изетбеговића да Српска формира паравојску: „Нека ми каже да сам измислио, да сам ја рекао да се муслимани наоружавају за не дај Боже или је он то рекао. И то у два наврата. Исто је рекао и премијер Федерације БиХ. Разлика је озбиљна. Ми све радимо по стандардима и у складу са законом. А они раде прикривено, кршећи закон“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је формирање резервног састава полиције у Републици Српској легално и да је једина сврха тог потеза боља заштита територије и грађана Српске, посебно због неспособности БиХ да се носи са мигрантском кризом.

Додик је, коментаришући оптужбе предсједника СДА Бакира Изетбеговића да Српска формира паравојску, а оптужује СДА да ради на мобилизацији, истакао да то није први пут да се Српска напада на такав начин.

„Нека ми каже да сам измислио, да сам ја рекао да се муслимани наоружавају за не дај Боже или је он то рекао. И то у два наврата. Исто је рекао и премијер Федерације БиХ. Разлика је озбиљна. Ми овдје што радимо, радимо у складу са стандардима и у складу са законом. А они раде прикривено, кршећи закон“, рекао је Додик за РТРС.

Сличне конструкције су, каже Додик, стизале и прошле године, када је Република Српска оптуживана да формира паравојне јединице, али се показало да Српска никоме није пријетња.

„Једина сврха формирања резервног састава полиције је боља заштита територије и грађана Српске, посебно због неспособности БиХ да се носи са мигрантском кризом“, рекао је Додик и истакао да таква пракса постоји у свим земљама окружења.

Он је поручио да Изетбеговић не треба да брине и истакао да ниједан резервни ни активни полицајац Републике Српске неће ући у Федерацију ни из ког разлога.

„Може да као грађанин путује, али ништа друго. А као полицајац Републике Српске, по заповијести или команди, то сигурно неће. Али, нисам сигуран да је и друга страна спремна за то“, каже Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар