Главно Федерација/БиХ

Додик Колинди: Хрвати дали „највећи допринос“? То је најцрнја ревизија историје!

„НДХ ЈЕ БИЛА САТЕЛИТ ХИТЛЕРОВЕ ЊЕМАЧКЕ – ТО ЗНАЈУ И ОНИ КОЈИ СУ СЕ ОКУПИЛИ У ПОЉСКОЈ“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да изјава предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић да је „хрватски народ сразмјерно броју становника највише допринио антифашистичкој борби у Европи“ није ништа друго него најцрња ревизија историје у којој се прошлост покушава прилагодити садашњем геополитичком тренутку.

„Сви шефови држава који су се јуче окупили у Пољској знају да је Независна Држава Хрватска била сателит фашистичке Њемачке, те да су у оквиру такве државе почињена највећа звјерства у Другом свјетском рату према Србима, Јеврејима, Ромима и осталим антифашистима“, нагласио је Додик.

Додик је нагласио да је у антифашистичкој борби народа некадашње Југославије било и Хрвата, али никако пола милиона, као што је она навела.

„Историјска је чињеница да су управо Срби подигли устанак и били носиоци антифашистичког покрета и у Независној Држави Хрватској. Шта год да је изјавила предсједник Хрватске, то не може да промијени историјску чињеницу да су Срби били један од најстрадалнијих народа на тлу и бивше Југославије и Европе у борби против нацизма и фашизма, те да је та истина добила и међународну верификацију“, истакао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар