Главно Федерација/БиХ

Додик: Комшић је Макрону изнио свој приватни став – то није био став Предсједништва БиХ

„ЈА БИХ РЕКАО ПРЕДСЈЕДНИКУ ФРАНЦУСКЕ ДА МУ ЗАХВАЉУЈЕМ НА ТАЧНИМ ОЦЈЕНАМА О БиХ“
  • „Није у реду да буде оспорен став предсједника тако моћне државе, али то је Комшићев избор… Јер, данас имамо вијест да се у БиХ враћа више од 200 тих људи. БиХ не може да збрине таквих 10 локалних људи, а камоли оне који долазе са стране јер нема никаквог плана. Не бих волио да се практично покаже да је Макрон био у праву и учинићемо све да заштитимо наше грађане“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је хрватски члан Предсједништва Жељко Комшић изнио приватни став у разговору са предсједником Француске Емануелом Макроном којем је рекао да није тачна изјава француског лидера да је БиХ темпирана бомба због пријетњи од повратника са сиријског ратишта.

„То није став Предсједништва. Оно што утврде три члана Предсједништва је став БиХ. То што прича Жељко Комшић његов је лични став“, рекао је Додик новинарима у Дрвару.

Он је подсјетио да Предсједништво БиХ није донијело одлуку о билатералном састанку Комшића и Макрона.

„Комшић се налази на мултилатералном скупу којем присуствује и Макрон и сасвим је природно да су имали прилику да се поздраве и попричају. Није у реду да буде оспорен став предсједника тако моћне државе, али то је Комшићев избор. Ја то не бих тако урадио и да сам био у прилици рекао бих да му захваљујем на тачним оцјенама о том питању“, каже Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је додао да не сматра да је Макрон погријешио у оцјени, те да и он зна да у БиХ нема јединства у вези са питањем радикалних исламиста.

„Обични људи у БиХ стрепе од тога. Данас имамо вијест да се у БиХ враћа више од 200 људи. БиХ не може да збрине таквих 10 локалних људи, а камоли оне који долазе са стране јер нема никаквог плана. Не бих волио да се практично покаже да је Макрон био у праву и учинићемо све да заштитимо наше грађане“, поручио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар