Glavno Federacija/BiH

Dodik: Komšić je Makronu iznio svoj privatni stav – to nije bio stav Predsjedništva BiH

„JA BIH REKAO PREDSJEDNIKU FRANCUSKE DA MU ZAHVALJUJEM NA TAČNIM OCJENAMA O BiH“
  • „Nije u redu da bude osporen stav predsjednika tako moćne države, ali to je Komšićev izbor… Jer, danas imamo vijest da se u BiH vraća više od 200 tih ljudi. BiH ne može da zbrine takvih 10 lokalnih ljudi, a kamoli one koji dolaze sa strane jer nema nikakvog plana. Ne bih volio da se praktično pokaže da je Makron bio u pravu i učinićemo sve da zaštitimo naše građane“

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić iznio privatni stav u razgovoru sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom kojem je rekao da nije tačna izjava francuskog lidera da je BiH tempirana bomba zbog prijetnji od povratnika sa sirijskog ratišta.

„To nije stav Predsjedništva. Ono što utvrde tri člana Predsjedništva je stav BiH. To što priča Željko Komšić njegov je lični stav“, rekao je Dodik novinarima u Drvaru.

On je podsjetio da Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o bilateralnom sastanku Komšića i Makrona.

„Komšić se nalazi na multilateralnom skupu kojem prisustvuje i Makron i sasvim je prirodno da su imali priliku da se pozdrave i popričaju. Nije u redu da bude osporen stav predsjednika tako moćne države, ali to je Komšićev izbor. Ja to ne bih tako uradio i da sam bio u prilici rekao bih da mu zahvaljujem na tačnim ocjenama o tom pitanju“, kaže Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je dodao da ne smatra da je Makron pogriješio u ocjeni, te da i on zna da u BiH nema jedinstva u vezi sa pitanjem radikalnih islamista.

„Obični ljudi u BiH strepe od toga. Danas imamo vijest da se u BiH vraća više od 200 ljudi. BiH ne može da zbrine takvih 10 lokalnih ljudi, a kamoli one koji dolaze sa strane jer nema nikakvog plana. Ne bih volio da se praktično pokaže da je Makron bio u pravu i učinićemo sve da zaštitimo naše građane“, poručio je Dodik.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar