Glavno RS i matica

Dodik: Koridor 10 planiran je odavno, ali ga je izgradila generacija na čelu sa Vučićem

VUČIĆ: MILORAD DODIK JE UZ SRBIJU I KAD NIJE NI LAKO NI DOBRO

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je počastvovan jer svjedoči važnom uspjehu Srbije – izgradnji Koridora 10, koji je planiran decenijama unazad, a koji je je uspjela da realizuje generacija političara na čelu sa predsjednikom zemlje Aleksandrom Vučićem.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja Istočnog kraka Koridora 10, Dodik je rekao da su sada očekivanja pretvorena u konkretnu realizaciju.

„Različite generacije političara prije vjerovatno su željele, ali nisu uspjele da stvore pretpostavke za tako nešto. Evo, stvorile su se okolnosti da to uradi ova generacija na čelu sa Vučićem“, rekao je Dodik, prenosi Televizija „Pink“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se na ceremoniji otvaranja autoputa zahvalio svim onim koji su podržali i učestvovali u izgradnji, uz posebnu zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je, kako je rekao, uz Srbiju uvijek, pa i onda kada nije ni lako, ni dobro.

Dionica od Proseka do Crvene Reke duga je 22,5 kilomatara. Njome je kompletiran auto-put od Niša do granice sa Bugarskom.

Na toj trasi je i tunel Bancarevo, gdje je lijevi tunelski kanal morao da bude produžen, a ispostavilo se da je neophodno izgraditi i galeriju u koju su ugrađena 132 šipa i više od 10.000 metara kubnih betona.

Istočni krak Koridora 10, koji je dug 86,8 kilometara, karakteriše 87 mostova, pet tunela, pet saobraćajnih petlji.

Ukupna vrijednost izgradnje istočnog kraka procijenjena je na 476 miliona evra.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar