Главно Федерација/БиХ

Додик: Надам се да ћу крајем године опет разговарати са Путином

„У РУСИЈИ СЕ ЗНА ЗА СРПСКУ И ОСЈЕЋА СЕ ПРИЈАТЕЉСТВО ПРЕМА СРПСКОМ НАРОДУ“
  • И раније сам био на парадама, али ово је било, чини се, некако узвишеније. Најежио сам се док су марширали српски гардисти, јер то су потомци побједника

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да му је представљање Републике Српске на Паради побједе у главном граду Русије Москви част и понос.

„Захваљујем предсједнику Путину на позиву, а крајем године планирамо да се опет видимо и разговарамо о нашим билатералним односима“, рекао је Додик.

Он је нагласио да се Српска у Русији препознаје.

„Зна се за њу и осјећа се пријатељство према српском народу. Један од ветерана је сједио уз мене. Једно мјесто поноса, презадовољан сам. Чини ми се да је овај пут било са више пажње и уважавања“, нагласио је Додик за „РТРС“.

Додик је истакао да је са нестрпљењем чекао излазак српских гардиста.

„И раније сам био на парадама, али ово је било, чини се, некако узвишеније. Најежио сам се док су марширали српски гардисти, јер то су потомци побједника. Очекивао сам и гледао тамо негдје у даљини да видим те момке, и нашу заставу“, рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва је након Параде побједе у Москви имао више билатералних сусрета са званичницима који су присуствовали овом значајном догађају.

Додик је након срдачног поздрава разговарао са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, а потом и са министром одбране Руске Федерације Сергејем Шојгуом, предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком, предсједником Јужне Осетије Анатолијем Бибиловим и предсједником Србије Александром Вучићем.

Претходно је српски члан Предсједништва БиХ, заједно са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином и званичницима 12 земаља положио цвијеће на Споменик херојима Русије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар