Главно Федерација/БиХ

Додик: Нападаче на Србе у кафићу код Книна казнити ригорозно и транспарентно

„МОРАМО СЕ СОЛИДАРНО ОКУПИТИ ОКО ЊИХ И СРБА У ХРВАТСКОЈ И ФБиХ КОЈИ ЖИВЕ У СТРАХУ“

ПОЛОЖАЈ Срба у Хрватској је изузетно тежак. То је положај потпуне дискриминације и сталног сијања страха, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ коментаришући синоћни напад на Србе у кафићу код Книна који су гледали меч плеј-офа за Лигу шампиона између Јанг Бојса и Црвене звезде.

„Догађај у Книну је свакако доказ да је положај Срба у Хрватској изузетно тежак. Хрватска је земља Европске уније. У њој, у Европској унији, би требало да буду неприкосновене слободе људи. Онемогућити људима да слободно гледају пренос утакмице свакако говори о мржњи тих који су то починили, о мржњи коју имају према Србима.

Мислим да је ово тренутак да се окупимо солидарношћу око тих људи и многих незнаних који живе у Хрватској као и на простору Федерације, а Срби су, и изложени су, можда је прејака ријеч тортури, која се спроводи и има елемената тортуре, да покушамо да будемо солидарни према њима, и да затражимо од Хрватске ефикасну интервенцију и да се они који су то учинили видљиво и транспарентно казне“, истакао је Милорад Додик за АТВ.

Додик је истакао да покушава дати рационалан одговор, а да би његов емотивни одговор могао да буде много оштрији.

„Једино што сада можемо учинити је да путем наших институција и организација у Хрватској, затражимо да се ригорозно казне они који су то учинили“, закључио је српски члан Предсједништва БиХ.

Гости кафића у Уздољу код Книна нападнути су синоћ док су гледали утакмицу Црвена звезда-Јанг бојс. Пет особа је повријеђено, укључујући и дијете.

Полиција је привела неколико лица осумњичених за напад.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар