Glavno Federacija/BiH

Dodik: Napadače na Srbe u kafiću kod Knina kazniti rigorozno i transparentno

„MORAMO SE SOLIDARNO OKUPITI OKO NJIH I SRBA U HRVATSKOJ I FBiH KOJI ŽIVE U STRAHU“

POLOŽAJ Srba u Hrvatskoj je izuzetno težak. To je položaj potpune diskriminacije i stalnog sijanja straha, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH komentarišući sinoćni napad na Srbe u kafiću kod Knina koji su gledali meč plej-ofa za Ligu šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde.

„Događaj u Kninu je svakako dokaz da je položaj Srba u Hrvatskoj izuzetno težak. Hrvatska je zemlja Evropske unije. U njoj, u Evropskoj uniji, bi trebalo da budu neprikosnovene slobode ljudi. Onemogućiti ljudima da slobodno gledaju prenos utakmice svakako govori o mržnji tih koji su to počinili, o mržnji koju imaju prema Srbima.

Mislim da je ovo trenutak da se okupimo solidarnošću oko tih ljudi i mnogih neznanih koji žive u Hrvatskoj kao i na prostoru Federacije, a Srbi su, i izloženi su, možda je prejaka riječ torturi, koja se sprovodi i ima elemenata torture, da pokušamo da budemo solidarni prema njima, i da zatražimo od Hrvatske efikasnu intervenciju i da se oni koji su to učinili vidljivo i transparentno kazne“, istakao je Milorad Dodik za ATV.

Dodik je istakao da pokušava dati racionalan odgovor, a da bi njegov emotivni odgovor mogao da bude mnogo oštriji.

„Jedino što sada možemo učiniti je da putem naših institucija i organizacija u Hrvatskoj, zatražimo da se rigorozno kazne oni koji su to učinili“, zaključio je srpski član Predsjedništva BiH.

Gosti kafića u Uzdolju kod Knina napadnuti su sinoć dok su gledali utakmicu Crvena zvezda-Jang bojs. Pet osoba je povrijeđeno, uključujući i dijete.

Policija je privela nekoliko lica osumnjičenih za napad.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar