Главно Странке

Додик: Нешић поднио оставку из здравствених разлога, мјесто директора „Путева“ остаје ДНС

„БИЋЕ РАСПИСАН КОНКУРС ПА НЕШИЋ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАТВИ АКО МЗ ЗДРАВЉЕ ДОПУШТА“
  • Они остају наш коалициони партнер и мислимо да разговарамо о нашој сарадњи. Немамо намјеру никога из ДНС-а да смјењујемо, а Нешићу смо рекли да, када заврши медицински третман, може да дође да разговарамо о његовом новом ангажману

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик, демантовао је, како је рекао, „поједине шпекулације“ да је Ненад Нешић смијењен са мјеста директора „Путева Републике Српске“.

„Он је поднио оставку тврдећи да обавезе које тамо постоје у овом тренутку превазилазе његово здравствено стање. То је оно што смо ми чули. Спекулације су разне и ја о њима не бих“, рекао је Додик“, рекао је Додик.

Истакао је да ДНС и СНСД остају коалициони партнери.

„Они остају наш коалициони партнер и мислимо да разговарамо о нашој сарадњи. Немамо намјеру никога из ДНС-а да смјењујемо, а Нешићу смо рекли да, када заврши медицински третман, може да дође да разговарамо о његовом новом ангажману“, рекао је Додик и додао:

„У року од 60 дана ћемо расписати конкурс и господин Нешић може да се пријави уколико буде здравствено способан“.

Говорећи о појединим наводима да би ДНС могао да напусти коалицију, Додик каже да сматра како би то било штетно и позвао да се не прави раскол између двије партије.

„Ја не видим ниједан проблем, да ли неко мисли да је то нешто друго. Ја мислим да би било штетно и лоше да ДНС оде у опозицију и позивам све људе из ДНС-а да не праве расколе између двије партије које су годинама сарађивале. Мислим да једно директорско мјесто није и не може бити разлог за раскол између двије партије. Ако се одлуче на то ми ћемо поштовати ту одлуку. Сваки од њихових функционера који поднесе оставку ми ћемо је поштовати, они који не поднесу ми их нећемо разрјешивати“, истакао је Додик.

Додао је да није спорно да директорско мјесто у „Путевима РС“ припада ДНС-у.

„Ако је тема да то припада ДНС-у, уопште није проблем, припашће ДНС-у. Ми смо именовали само вршиоца дужности. Не видим разлог за дизање тензија и мислим да их други дижу“, закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар