Главно Федерација/БиХ

Додик Павлопулосу и Мицотакису: Од илегалних миграната штитите границе и ЕУ и Балкана

СРПСКИ И ГРЧКИ НАРОД ПОВЕЗУЈУ ПРОШЛОСТ, РАЗУМИЈЕВАЊЕ, ПОШТОВАЊЕ И СОЛИДАРНОСТ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је писма предсједнику Грчке Прокопису Павлопулосу и премијеру Киријакосу Мицотакису у којима је упутио најискренију подршку за све напоре и активности које грчке власти спроводе у вези са најновијем таласом илегалних миграната.

„Штитећи границе Грчке, стали сте у одбрану не само граница Европске уније него и цијелог Балкана. Илегалне миграције са собом носе низ хуманитарних и безбједносних изазова и само заједничким одлучним активностима можемо да им одговоримо на адекватан начин“, истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ захвалио је предсједнику и премијеру Грчке и њиховој држави на свему што чине на промоцији мира и стабилности на Балкану.

„Грчки и српски народ вежу нераскидиве везе из прошлости, које су у доказане у најтежим тренуцима кроз исказано међусобно разумијевање, поштовање и солидарност“, нагласио је Додик.

Уз најбоље жеље за мир и благостање пријатељског грчког народа, Додик је упутио и изразе дубоког поштовања предсједнику и премијеру Грчке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар