Glavno Stranke

Dodik: Poštujemo Ustav BiH i zakone, da ih poštuje i Izetbegović – BiH ne bi bila u krizi i paralizi

„SRPSKA IMA INSTITUCIONALNE MOGUĆNOSTI DA ZAŠTITI I ODBRANI SRBE“

MILORAD Dodik, predsjednik SNSD, rekao je da SNSD uvijek poštuje Ustav BiH, te da BiH – da ih tako poštuje i (predsjednik SDA) Bakir Izetbegović ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi.

Na molbu novinara da prokomentariše izjavu Izetbegovića da Savjet ministara može biti formiran naredne sedmice ukoliko su Dodik i SNSD, kako kaže, spremni da poštuju Ustav i ranije donesene zakone, Dodik je naglasio da nigdje ne piše nikakva obaveza (povodom NATO), osim da će institucije da rade na tome i one i rade.

Lider SNSD-a je dodao da nije prvi put da Izetbegović tako nešto kaže i ponovio da SNSD poštuje, prije svega, Ustav BiH, a samim tim i zakone

„Kamo sreće da i on poštuje Ustav i zakone, jer onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi“, konstatovao je lider SNSD-a.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je i da položaj Srba u regionu nije stabilan, te da Srpska ima institucionalne mogućnosti da zaštiti i odbrani Srbe i uvijek pronađe modus za očuvanje mira.

Dodik je – zajedno sa nedeljkom Čubrilovićem i Radovanom Viškovićem – u Lađevcima, kod Kraljeva, sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da predstavnicima Srba u regionu.

On je naglasio da je Vidovdan sveti dan za Srbe i da srpski narod sa posebnom emocijom gleda na prošlost i sa radošću na budućnost.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar