Главно Федерација/БиХ

Додик: Са Комшићем сам политички завршио, он припада људима који су политички маргинални

„ОНО ШТО БУДЕ У СРПСКОМ ИНТЕРЕСУ ПОДРЖАЋУ – НЕ БИРАМ ЈА ЧЛАНОВЕ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ“
  • „Ко држи још озбиљно до Жељка Комшића, пустите крају. Сто пријава сам имао досад, стално ми пријете нечим, прије двије године су ми хтјели претресати кућу и узимати ствари. Ето му његова тужба, што се мене и њега тиче, политички смо завршили“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик рекао је да је са својим колегом из ове институције Жељком Комшићем, завршио персонално и политички“.

Подсјећамо, Комшић је поднио кривичну пријаву против Додика због његових изјава на обиљежавању годишњице Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, који баштини традицију бивше војске Републике Српске.

Додик је за телевизију Н1″ рекао да је са Комшићем завршио персонално и политички.

Тужио је, видјећемо шта ће бити, тужио је и прошли пут“, казао је Додик за Н1″.

Како је предсједавајући Предсједништва БиХ потом објаснио, досад је имао много пријава и разних пријетњи, а Комшићев потез оцјењује политичком игром“.

Ко држи још озбиљно до Жељка Комшића, пустите крају. Сто пријава сам имао досад, стално ми пријете нечим, прије двије године су ми хтјели претресати кућу и узимати ствари. Ето му његова тужба, што се мене и њега тиче, политички смо завршили. Пошто смо дио једног истог тијела, покушао бих да схватим о чему се ради, али он се одлучио за такву ствар. Он игра своју политичку игру и то припада људима који су политички маргинални. Завршили смо, персонално смо завршили, политички немамо шта да радимо. Оно што буде у интересу народа којег ја представљам, наравно да ћу подржати, ја не могу да бирам чланове Предсједништва“, додао је Додик.

Комшић: Међу нама ни персоналног ни политичког контакта више неће бити

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине из реда хрватског народа Жељко Комшић рекао је да не зна ни да је нешто започео с Додиком“ одговарајући на поруке предсједавајућег Предсједништва да су завршили“ и да никаквог персоналног ни политичког контакта међу њима више неће бити.

Комшић је за Н1″ поручио да Додик има право да се љути“.

Што се тиче кривичне пријаве, Додик има право да се љути, али превасходно на себе. Ја га нисам подстрекивао да ради и говори то што је радио и говорио. Препоручио бих му да смири нерве, то је боље и за њега, и за оне које представља“, рекао је Комшић.

(Н1)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар