Glavno Federacija/BiH

Dodik: Šarović podvaljuje sa rečenicama izvučenim iz stenograma, a radi za Izetbegovića

„JEDVA SMO GA ODVOJILI OD FOTELJE ZA KOJU NIJE IMAO LEGITIMITET“
  • Podvale u vezi sa suštinom dokumenta Program reformi ne mogu zaustaviti rasipanje SDS-a na svim nivoima, i ne mogu sakriti činjenicu da je lično Šarović prije nekoliko dana po diktatu Bakira Izetbegovića, a protivno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, podržao da se sa čela Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH smijeni Srbin i na to mjesto dođe Bošnjak

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik SDS Mirko Šarović bilo šta naučio u višedecenijskom političkom radu, bar bi znao da se narod ne može prevariti jeftinim podvalama o stenogramu iz koga se izvadi rečenica a ne pročita i ne pokaže cijeli sadržaj.

Jedva smo ga odvojili od fotelje, za koju nije imao legitimitet, a sjedio je u njoj punih pet godina i sve vrijeme radio protiv interesa svog naroda koji ga je, kao i sve nas, birao u Republici Srpskoj. Od tada ništa drugo i ne radi nego kuka i obmanjuje javnost, rekao je Dodik zamoljen da prokomentariše Šarovićevu izjavu da je, nakon što je procurio u javnost stenogram sa sastanka ambasadora Kvinte i članova Predsjedništva BiH jasno da je Programom reformi trasiran put u NATO.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da je taj stenogram prije dva mjeseca dostavio SDS i PDP i upitao – zašto su ćutali do sada?

Zar misle da je narod tako naivan da može povjerovati da sam im poslao bilo šta što može meni nanijeti političku štetu?! Podvale u vezi sa suštinom dokumenta Program reformi ne mogu zaustaviti rasipanje SDS-a na svim nivoima, i ne mogu sakriti činjenicu da je lično Šarović prije nekoliko dana po diktatu Bakira Izetbegovića, a protivno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, podržao da se sa čela Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH smijeni Srbin i na to mjesto dođe Bošnjak“, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da stenogramom može manipilisati dan ili pola dana, ali šta ćemo s rukom koju je podigao uvis za račun Bošnjaka, koju su vidjeli svi.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar